Alte știri

Din parcare în teren de joacă. Primăria eliberează în beneficiul cetățenilor un teren de la Ciocana

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că un teren de jumătate de hectar din bd. Mircea cel Bătrân, nr. 26/4 a fost eliberat, după expirarea contractului de arendă funciară, iar zona respectivă va fi amenajată în interes public, cu locuri de joacă pentru copii, spații de agrement și locuri de parcare pentru cetățenii care locuiesc în blocurile din preajmă.

Deși anterior autoritățile municipale au decis să nu mai prelungească actele permisive, iar agentul economic a fost notificat referitor la necesitatea eliberării terenului, acesta nu s-a conformat solicitării autorităților. Astfel, serviciile municipale au eliberat terenul, prin demontarea și evacuarea îngrădirilor respective. Anterior, acolo a fost o parcare particulară, amenajată haotic, iar zona era insalubră. Terenul a fost dat în arendă funciară în anul 1999, după care contractul a fost prelungit de câteva ori.

Municipalitatea a perfectat deja proiectul viitorului spațiu de agrement, iar în curând vor începe lucrările de amenajare.

APL Chișinău depune eforturi în continuare, pentru a redobândi mai multe terenuri-proprietate municipală, care anterior au fost gestionate ineficient, iar în spațiile prevăzute anterior pentru parcări au apărut și mai continuă să apară diverse construcții.

loading...

Comments are closed.