Oficial

Dinamizarea dialogului moldo-american: Ministrul de externe s-a întâlnit cu un oficial SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dinamizarea dialogului moldo-american privind reforma justiției, consolidarea statului de drept și buna guvernare au fost abordate în cadrul întrevederii ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA din cadrul Biroului de afaceri internaționale în domeniul combaterii drogurilor și aplicării legii, Jorgan Andrews, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Șeful diplomației moldovenești a salutat inițiativa convocării la Chișinău a celei de-a 2-a ședințe a grupului de lucru privind statul de drept și buna guvernare, din cadrul Dialogului Strategic RM – SUA. El a reiterat dorința de a consolida în continuare cooperarea moldo-americană în sfera statului de drept, drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, reforma justiției, combaterea corupției, dar și în sectorul economic.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind cooperarea bilaterală în sectoarele evocate, stăruind asupra eforturilor întreprinse de autoritățile de la Chișinău în continuarea reformelor democratice și lupta împotriva corupției.

Totodată, ministrul a exprimat mulțumiri pentru asistența SUA în consolidarea capacităților instituțiilor de resort din Republica Moldova. Oficialii au agreat necesitatea menținerii unei dinamici crescânde a Dialogului Strategic RM – SUA.

Citește și: Investițiile românilor în afacerile din Moldova: S-au creat 8 mii de locuri de muncă și s-au investit peste 120 milioane de Euro

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.