Dinu Plîngău propune Maiei Sandu crearea unei instituții separate pentru “oamenii integri” din PAS

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat că, după investigația realizată de Cutia Neagră privind averea vicepreședintelui Parlamentului Mihai Popșoi, acesta urmează să fie angajat la Președinție. Plîngău propune ca doamna Sandu să creeze o instituție separată pentru “cei mai buni și integri oameni din PAS”, cu președinte al instituției pe Spînu, iar vicepreședinte pe Popșoi.

În declarația sa, Plîngău face referire la clădirea cu trei etaje, recent achiziționată de familia Popșoi pentru suma de doar 60.000 de euro, pe care deputatul a indicat-o în declarația de avere drept “spațiu comercial”. Investigarea realizată de Cutia Neagră a arătat că acest spațiu comercial este, de fapt, o veche bază de odihnă, construită în anul 2009, situată la poarta complexului care ocupă 18 ari de teren. În plus, căsuțele de pe terenul respectiv nu figurează în actele cadastrale, deoarece nu sunt considerate construcții capitale.

Plîngău a lăudat curajul jurnaliștilor de la TV8 pentru investigarea lor și pentru faptul că au adus la suprafață informații importante despre averea demnitarilor de rang înalt din Republica Moldova.

Declarația președintelui Platformei DA a adus în prim-plan discuții privind corupția și integritatea demnitarilor din Republica Moldova. Problema achiziționării de bunuri și proprietăți, de multe ori fără a avea surse financiare justificate, este una frecvent discutată în societatea moldovenească.

Declarația lui Dinu Plîngău, președintele PPDA:

“După investigația Cutia Neagră despre averile lui Mihai Popușoi înțelegem că urmează angajarea acestuia la președinție. Propun doamnei Sandu să fie creată o instituție separată pentru cei mai buni și integri oameni din PAS. Președinte al instituției să fie Spînu, iar vice – Popușoi. Curând la Președinție nu vor mai fi locuri vacante pentru așa indivizi.

Bravo jurnaliștilor de la TV8 pentru asemenea investigație și curajul de a vorbi și despre demnitarii puterii.”

Investigația tv8 poate fi citită aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share