Dionis Cenușă despre raportul Maiei Sandu: Mai multe drapele ale UE ca fundal nu face actualul guvern mai pro-european

Guvernul Maia Sandu, 100 de zile Maia Sandu, raport de 100 de zile, ACUM, PAS, Maia Sandu, Prim-ministru, raport de activitate

Expertul și politologul Dionis Cenușă a comentat ieșirea de astăzi a Prim-ministrului Maia Sandu și raportul prezentat de aceasta la 100 de zile de guvernare. Expertul atrage atenția că Maia Sandu a folosit în raport cu presa incomodă un ton agresiv.

Mai mult, Cenușă a mai spus că numărul de drapele europene, folosite ca fundal, nu face guvernarea mai pro-europeană decât este in realitate.

Iată cele 5 observații ale expertului vis-a-vis de ieșirea Maiei Sandu în fața presei:

1. Premierul este foarte sensibilă la întrebări critice și adoptă repede un ton irascibil sau chiar agresiv.

2. Guvernul nu vrea să-și asume plenar actul guvernării și defectele acestuia. Nicăieri în lume nu există guverne perfecte, dar peste tot in lume guvernele asculta și învață din greșeli.

3. Lipsa de persoane profesioniste și integre este problema grava recunoscută de acest guvern. De aceea, puțin cumătrism nu strica. Nu ai ce face, dacă nu ai oameni sau cei buni nu vor sa se sacrifice. Asta e ceea ce ne sugerează Maia Sandu.

4. Guvernul vrea să se prezinte drept foarte ocupat, de aceea, nu a venit în componenta întreagă. De ce atunci sa nu vina doar premierul Sandu și să prezinte rezultatele. Este nostim, dar au fost mai multe drapele decât membri ai cabinetului.

5. În general, cu cât mai puține drapele cu atât mai bine. Numărul de drapele europene, folosiți ca fundal, nu face guvernarea mai pro-europeana decât este în realitate. Dar, totuși, excesul de aceasta atributica creează percepții mult prea ambițioase despre natura viitoarelor transforme și implicarea UE în realizarea acestora. E bine sa fii ambițios, dar cel mai bine e sa fii realist si cu o doza sănătoasa de umilința.

Total
0
Shares
Total
0
Share