Alte știri

Dionis Cenușa: Mașinăria de vot PAS a ales încă “o verișoară” a Maiei Sandu pentru o funcție publică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mașinăria de vot PAS a ales încă “o verișoară” a Maiei Sandu pentru o funcție publică.

S-a comentat pe acest subiect și am comunicat la mai mulți colegi (în timpul deplasării de la Bruxelles) despre ceea ce face guvernarea binomului Sandu-PAS.

În loc să ofere poziții importante în baza unor concursuri impecabile și să echilibreze puterea oferind unele funcții celor din opoziție, PAS își plasează proprii oameni în toate funcții. Contează mai puțin profesionalismul (prestația publică), dacă e “verișoara Maiei Sandu” atunci este automat o candidatură mai acceptabilă.

În același timp, Ministrul de Externe Popescu se întâlnește la New York cu reprezentanții Consiliului Europei și cere ajutor pentru consolidarea statului de drept, bunei guvernări, integrității și meritocrație în treburile publice. Votul de astăzi în parlament (ca și modul cum s-a ales conducerea la Comisia Electorală – nu membru al opoziției etc.) este opusul lucrurilor pe care guvernarea le prezintă când vorbește la forumuri internaționale sau la întâlniri bilaterale.

Aștept să văd ce fel de mesaje vor fi transmise de către Premierul Gavriliță și Ministrul de Externe Popescu partenerilor europeni în timpul deplasării de la Bruxelles (care va avea loc în curând).

Realitatea nu coincide întocmai cu ceea de guvernarea vrea sau promite nu doar celor de acasă, dar și actorilor externi.

Întrebarea este “câte verișoare/câți verișori” are guvernarea PAS și dacă sunt suficienți pentru a colora tot în galben.

Autor: Dionis Cenușa

loading...

Comments are closed.