Diplomatul rus, declarat persona non grata a părăsit Republica Moldova

ambasada rusiei, ministerul afacerilor externe si integrarii europene, ostatici moldoveni afganistan, piloti moldoveni afganistan, dodon la moscova, dodon kremlin, dodon piloti eliberati

Diplomatul rus care a fost declarat persona non grata de către MAEIE a părăsit Moldova, conform informațiilor oferite agenției TASS de către biroul de presă al Ambasadei Rusiei la Chișinău, informează telegraph.md, cu referire la TASS

Amintim că în data de 19 martie, anul curent, ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Contactat de Newsmaker.md pentru un comentariu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău, Filip Cojocaru, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile publicate de TASS.

Potrivit lui, diplomatul rus a avut la dispoziție 72 de ore pentru a părăsi Moldova, din momentul în care a fost declarată persoană indezirabilă pe teritoriul țării noastre.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share