Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova apreciază colaborarea excelentă cu Guvernul Chicu

Prim-ministrul Chicu a avut o întâlnire cu Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi. În cadrul ședinței a fost evaluată etapa de implementare a unor proiecte finanțate de Banca Mondială.

La ședință au participat miniștrii Anatol Usatîi, Ion Perju, secretari de stat, directorii Agenției Guvernare Electronică și Administrației de Stat a Drumurilor.

A fost examinată evoluția proiectului pentru modernizarea serviciilor publice, cu un buget de 20 milioane de dolari și perioada de implementare 2018-2023. Autoritățile sunt în termen cu realizarea acțiunilor planificate în foaia de parcurs. Au fost discutate dificultățile posibile în procesul de implementare și transmise sarcini autorităților responsabile.

Ministrul Usatîi a informat despre mersul implementării proiectului menit să îmbunătățească infrastructura drumurilor locale. Valoarea proiectului este de 80 milioane dolari și perioada de implementare 2016-2021.  Proiectul este realizat în proporție de 60%. Anatol Usatîi a comunicat despre lansarea procedurilor de licitație pentru contractarea lucrărilor în cadrul proiectului.

A fost discutat Planul național de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anul 2020, aprobat recent de Guvern. Executivul intenționează să dezvolte infrastructura de supraveghere a traficului rutier și monitorizarea video a locurilor pentru a spori nivelul securității publice.

Un proiect nou susținut de Banca Mondială vizează siguranța aprovizionării cu apă și sanitaţie. Proiectul e axat pe 3 componente: asigurarea accesului la apă potabilă și canalizare, tranziția la agricultura de valoare înaltă și protecția mediului. Bugetul proiectului este de 55 milioane de dolari și perioada de implementare 5-6 ani. Proiectul urmează a fi aprobat la bordul Băncii Mondiale din luna martie 2021.

Anna Akhalkatsi a apreciat pozitiv cooperarea cu Guvernul pe toate proiectele examinate.

Citește și: Pavel Filip, după Consiliul Național al PDM: „Partidul Democrat din Moldova va purta discuții pentru revenirea la guvernare”

Total
0
Shares
Total
0
Share