Directorul CNA, Iulian Rusu: “Avem un prilej bun de a ne mîndri pentru rezultatele obținute”

 

Centrul Național Anticorupție (CNA) a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la fondare, scrie Noi.md

”Acest an a fost unul plin de rezultate, care s-au manifestat prin sute de dosare finalizate, mii de mandate executate, cu sute de expertize judiciare și anticorupție, dar și cu aplicarea unor sechestre pe bunuri care depășesc 2 miliarde de lei. Acest efort al echipei CNA trebuie menținut și am încredere că dispunem de potențialul necesar pentru a privi cu încredere în viitor”, a menționat directorul CNA, Iulian Rusu.

Președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, și-a exprimat aprecierea pentru dedicația și perseverența efectivului CNA.

”Astăzi, CNA poate fi mîndru că are deplina libertate de a aplica legea, fără ingerințe și influențe din partea politicului. Aveți o ocazie unică de a vă valorifica potențialul”, a spus Stamate.

Cu un mesaj de felicitare s-a adresat colectivului CNA și procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, dar și Ministerul Afacerilor Interne.

CNA a fost fondat în 2002 ca instituție abilitată cu atribuții specifice de prevenire și combatere a corupției.

Din 2017, în cadrul CNA a fost creată Agenția de recuperare a bunurilor infracționale – o subdiviziune cu competențe de urmărire, administrare, valorificare și recuperare a activelor ilicite.

Centrul mai dispune de două direcții teritoriale, Sud și Nord, cu sediile la Cahul și la Bălți.

Total
0
Shares
Total
0
Share