Alte știri

Discuții cu PRO Moldova pe la spatele Maiei Sandu și Andrei Năstase? Ambele partide neagă că ar discuta cu Andrian Candu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderii formațiuni PAS și Platforma DA dezmint că poartă discuții cu Andrian Candu, cu privire la un nou Guvern. Această reacție vine după ce liderul Pro-Moldova a declarat că „La ora actuală suntem în discuții cu partidele parlamentare de opoziție. Mă refer la PAS și Platforma DA”, a declarat Candu într-un video plasat pe pagina sa de Facebook, scrie UNIMEDIA.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Candu spune că discută cu cei din PAS și Platforma DA despre principii generale: care ar trebui să fie noul Guvern, care ar trebui să fie măsurile care acesta să le ia, care sunt prioritățile în sistemul de sănătate, prioritățile pe economie, pe justiție.

Într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA, cei din „Partidul Acțiune și Solidaritate nu a discutat cu Pro-Moldova sau cu altcineva despre formarea unui guven, cu excepţia discuţiilor cu PPDA. Invităm presa să ceară întotdeauna reacția PAS atunci când suntem vizați în alte declarații”, se arată în reacție.

La rândul său, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că nu își imaginează cum șeful Comisiei parlamentare de investigare a fraudei bancare va sta la masa de negocieri cu cel care este vizat ca participant la furtul miliardului.

”Afirmațiile dlui Candu sunt foarte bogate în retorică propagandistică, dar complet lipsite de conținut, de substanță. NU, Platforma DA nu poate discuta principii cu domnul Candu, din cel puțin două motive. Pentru că acest domn nu are principii. Platforma DA își păstrează abordarea. Am prezentat poziția noastră oficială, și vom prezența în Parlament pachetul de legi pentru susținerea declarației de captivitate. Invitați să voteze acest pachet de legi sunt toți deputații, indiferent care este numele lor. Și doi, noi NU negociem principii, nu negociem acel pachet de legi, nu negociem principiile și valorile, așa cum spunea și Corneliu Coposu.

Dacă legile sunt votate, înseamnă, în mod logic, că poate există o majoritate care NU dorește tranzacționarea puterii de la o grupare oligarhică la o altă, ci dorește redarea puterii către popor, definitiv și în totalitate. Această majoritate, validată de votul pentru legile pe care Platforma DA le propune în Parlament, poate vota un cabinet al Platformei DA, cu un prim-ministru asumat de Platforma DA și o lista completă de miniștri. Colegii mei se văd și discută în parlament, în comisii sau în afară lor, cu deputații, atât cu cei rămași în partidele cu care au acces în legislativ, cât și cu cei din afară acestora, dar, potrivit detaliilor pe care și eu le-am primit, niciodată nu a fost vorba de negocieri. Dacă își imaginează cineva că președintele Comisiei parlamentare de investigare a fraudei bancare, Alexandru Slusari, va stă la masă de negocieri cu cel vizat de raportul comisiei că figurând în furtul miliardului, greșește. Repet! Platforma DA își asumă guvernarea, nu are nimic, dar absolut nimic de oferit celor care cred că NEGOCIAZĂ! Moldova este în colaps, nu este nimic de negociat, țara are nevoie de asumare și responsabilitate. Am spus că Platforma DA are în orice moment capacitatea de a numi un premier și o lista completă de miniștri. Această lista, numele premierului vor sunt decise de forurile noastre statutare. Subiectul alegerilor prezidențiale a fost închis printr-o decizie statutară de Platforma DA. Sunt candidatul partidului nostru la alegerile prezidențiale. Nu uitați că i-am repetat de mai multe ori președintelui Dodon că de această dată voi fi pe lista candidaților. Orice altă speculație, până la decizia finală a Platformei DA nu este altceva decât un alt context care să hrănească propagandă oligarhică”, se arată într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA.

De precizat că Andrian Candu a punctat că că ar susține candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier.

loading...

Comments are closed.