Discuții la Guvern despre criza cerealelor

La Guvern au continuat discuțiile cu reprezentanții companiilor producătoare de cereale, exportatorii și asociațiile de fermieri din țară, prezidate de prim-ministrul Dorin Recean. Oficialul a vorbit despre acțiunile întreprinse de Guvern și măsurile de ordin economic necesare pentru a sprijini financiar agricultorii, a deschide noi căi temporare de transport și pentru a identifica mai multe destinații de export.

La rândul său, vicepremierul, ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, a vorbit despre mecanismul de monitorizare a importurilor și a prezentat datele statistice care relevă faptul că, în ultimele zile, nu s-a constatat niciun aflux de cereale în Republica Moldova.

„Principala problemă pe care trebuie să ne concentrăm acum este situația financiară a agricultorilor. De aceea, deblocăm cât mai curând situația existentă la AIPA, prin suplinirea cu 75% a angajaților care evaluează dosarele fermierilor, ca să acoperim o parte din cheltuielile companiilor prin subvenții, utilizarea TVA-ului și a accizului. Examinăm și deschiderea unui terminal de stocare a cerealelor la Ungheni”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

În finalul discuției, s-a convenit menținerea dialogului permanent între Guvern și fermieri prin organizarea unor noi ședințe de evaluare a rezultatelor monitorizării importurilor și de identificare a soluțiilor la problemele confruntate de producători.

Total
0
Shares
Total
0
Share