Disneyland-ul din Shanghai și-a redeschis porțile pentru vizitatori

Complexul Disneyland din Shanghai s-a redeschis parţial luni după mai bine de o lună de când îşi închisese porţile din cauza epidemiei de Covid-19 care a lovit puternic China, informează AFP.

Parcul de distracţii propriu-zis rămâne închis, însă “un număr limitat” de magazine, restaurante şi un hotel îşi reiau activităţile, a declarat grupul american într-un comunicat.

Disney precizează că măsuri stricte de igienă vor fi aplicate personalului şi vizitatorilor. Aceştia din urmă vor trebui să se supună unui control al temperaturii corporale la sosirea în complex şi să poarte în permanenţă o mască.

Acesta este “primul pas către o redeschidere treptată”, a precizat Disney, fără a specifica când complexul ar putea reveni la funcţionarea normală.

Parcul, inaugurat în 2016, este cel de-al şaselea complex Disney din întreaga lume şi al treilea din Asia, după cele din Tokyo şi Hong Kong.

Complexul, care a costat 5,5 miliarde de dolari, găzduieşte cel mai mare castel Disney din lume, turlele sale albastre dominând un spaţiu ocupat cândva de ferme şi fabrici de la marginea capitalei economice a Chinei.

Shanghai Disneyland şi-a închis porţile pe 25 ianuarie, când China a aplicat măsuri drastice de carantină în alte provincii pentru a ţine sub control răspândirea noului coronavirus, care a contaminat peste 80.700 de persoane în această ţară şi s-a soldat cu cel puţin 3.119 de morţi.

Sursa: agerpres.ro 

Citește și: Președintele Portugaliei, în carantină la domiciliu

Total
0
Shares
Total
0
Share