Alte știri

Disonanță cognitivă? Mihai Ghimpu refuză ”Ordinul Republicii” din motive politice, dar încasează indemnizația de 500 de lei pentru această distincție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mihai Ghimpu, președintele de onoare al Partidului Liberal, spune că refuză să primească ”Ordinul Republicii”, conferit în 2012 de președintele Nicolae Timofti, dar lunar ridică de la CNAS indemnizația de 500 de lei pentru această distincție de stat.

”Eu vreau să spun că și eu am ”Ordinul Republicii”, și nu m-am dus să-l iau, că mie îmi era, nu știu cum, nu mă simțeam eu bine. Cam rușine era să mă duc să-l iau când știam și Bodiu (PLDM – n.r.) îl are, foștii mei colegi care i-a trâsnit în gât, pe ei și pe noi, și Vlad Plahotniuc, și Vlad Filat”, a spus fostul lider PL.

Întrebat despre veniturile sale, Ghimpu a spus că primește dividende de la compania sa, o pensie lunară de câteva mii de lei, dar și câte 500 de lei pentru ”Ordinul Republicii”.

Amintim că în 2012, preşedintele Nicolae Timofti i-a decorat cu „Ordinul Republicii” pe deputatul Mihai Ghimpu şi pe ex-deputatul Vladimir Darie. În decretul semnat de şeful statului se menţionează că „Ordinul Republicii” le-a fost acordat lui Mihai Ghimpu şi Vladimir Darie în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru contribuţie remarcabilă la mişcarea de eliberare naţională şi pentru susţinerea constantă a valorilor democratice. „Ordinul Republicii” este cea mai înaltă distincţie în stat.

Citește și: Sondaj: PAS și PSRM sunt partidele cu cele mai multe intenții de vot. PN se află sub limita pragului electoral

loading...

Comments are closed.