Dispoziția nr. 20 din 21 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale

Prim-ministrul Chicu a condus ședința on-line a Centrului Unic de Comandă a stării de urgență. Au fost audiate rapoartele conducătorilor autorităților și instituțiilor publice implicate în gestionarea situației epidemiologice.

Ministrul Voicu a raportat că angajații MAI sunt implicați în activități de monitorizare a respectării regimului de autoizolare a cca 16 mii de contacți și aproape 40 mii persoane aflate sub supraveghere

În RM au intrat 109 persoane venite din Federația Rusă cu 2 autobuze.

Poliția întreprinde acțiuni de patrulare a locurilor publice și monitorizează respectarea cerințelor de distanțare socială. Oamenii sunt îndemnați să se deplaseze strict după necesități esențiale.

Poliția, împreună cu militarii Armatei Naționale, asigură menținerea regimului de carantină în mun. Soroca, orașele Ștefan Vodă și Glodeni,dar și în localitățile Carahasani, Talmaza și Brînzeni.

Ion Chicu a atras atenția Inspectoratului General de Poliție asupra clarificărilor făcute în cadrul ședinței CSE referitoare la activitatea întreprinderilor de alimentație publică.

Viorica Dumbrăveanu a informat despre investigarea a 241 de probe, dintre care au fost confirmate 66 cazuri de infecție. Un caz este de import, din Marea Britanie, iar 65 de cazuri sunt cu transmitere locală.

Cele mai multe cazuri au fost confirmate în mun. Chișinău – 17, raioanele Căușeni – 8, Fălești – 6, Dubăsari – 4, mun. Bălți și raionul Soroca – 2 cazuri. În raioanele din stânga Nistrului au fost confirmate 20 de cazuri.

Până în prezent, în RM au fost investigate 12203 probe și confirmate 2614 cazuri de infecție. Medicii au tratat 505 persoane infectate de COVID-19. A fost înregistrat decesul a 73 persoane infectate cu virusul de tip nou.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a menționat despre recomandarea OMS referitoare la pacienții tratați de COVID-19 de a respecta 14 zile de autoizolare după externare.

Dispoziția poate fi descărcată de aici.

Dispozitia 20 Din 21.04.202… by Telegraph Moldova on Scribd

Total
0
Shares
Total
0
Share