Dispută în ACUM: Un deputat din fracțiunea PPDA spune cine a stopat accesul unioniștilor în blocul ACUM

ACUM, dezbinare, razboi, Blocul ACUM, PPDA, PAS,

Deputatul Iurie Reniță vine cu un șir de clarificări despre „fraternizarea” definitivă a colegului său Mihai Popșoi cu președintele Dodon. Totodată acesta îi răspunde la acuzele lui Popșoi, care spune că l-a slujit pe Plahotniuc. În același context, Reniță susține că, la indicație, Popșoi a stopat accesul unioniștilor în blocul ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, relatează Deschide.md

Cu certitudine, nu a meritat vreo replică individul fraternizat definitiv cu Dodon și ortacii lui. Dincolo de faptul că aceasta-i fața lui adevărată, fiind și una din distinctele trompete răgușite ale ACUM-ului, totuși unele clarificări se impun vis-a-vis de insinuările proliferate de preferatul “oaspete de onoare” al mai multor evenimente organizate de Ambasada Rusiei la Chișinău. Cu atât mai mult cu cât și unii colegi diplomați de la Externe și de prin misiunile noastre diplomatice au insistat să intervin și să nu dau satisfacție aberațiilor pretinsului “expert in relații internaționale“, relatează Reniță pe o rețea de socializare.

Deputatul susține că Popșoi și cei 4 socialiști n-au participat la ultimele trei ședințe ale Comisiei de politică externă și integrare europeană, fără a binevoi să informeze despre motivul absențelor, astfel nu s-a asigurat cvorumul și votarea documentelor de pe agendă.

Colegii, prezenți la ultimele 3 ședințe ale comisiei, au remarcat că, mai degrabă, e vorba de o boicotare fățișă și comună a lui Popșoi și a socialiștilor din considerente foarte clare”, susține Reniță.

În aceiași postare, deputatul relatează despre anul 2016, când a fost numit Ambasador în Belgia, Luxemburg și la NATO. Acesta subliniază că nu a fost numit de Plahotniuc.

Doar o minte profund bolnavă și plină de ură proletară, care-l are ca admirator și model pe Dodon, putea să-mi impute faptul că l-am “slujit” pe Plahotniuc. Colegii de la Externe (inclusiv fostul premier Filip) cunosc foarte bine contribuția mea personală pentru consolidarea relațiilor noastre cu Alianța Nord-Atlantică, urmare căreia au fost implementate la noi mai multe proiecte ce depășesc suma de milioane de euro”, scrie Reniță.

Totodată, Reniță specifică faptul că Victor Chirilă, nu a ajuns ambasador în SUA tot datorită contribuției lui Popșoi, care nu s-a prezentat la ședința comisiei.

Fostul meu coleg de la Externe, Victor Chirilă, pe care l-am propus să fie nominalizat Ambasador în SUA (nu în Franța!), nu putea să obțină avizul comisiei dintr-un foarte simplu motiv – el nu s-a prezentat fizic la ședința comisiei. Cum putea să fie dat avizul unui Ambasador în lipsa acestuia? Ulterior dl Chirilă s-a prezentat la comisie, dar a lipsit anume Popșoi și cei 4 socialiști, drept urmare ședința a fost anulată din lipsă de cvorum. Iată motivul adevărat pentru care dl Chirilă nu a mai ajuns Ambasador – prin contribuția personală a lui Popșoi și a celor 4 deputați socialiști”, menționează deputatul.

Deasemenea, Reniță susține că cunoaște despre faptul că „în ambasadele de la Chișinău activează cu succes și multe “cârtițe”, mai ales în condițiile războiului hibrid rusesc”.

Nu am niciun motiv să cred că Ambasada americană de la Chișinău, la care “diplomatul nostru” spune că a activat, ar fi o “pepinieră” de cadre pentru reprezentanți de vază ai “națiunii civice moldovenești”, adaugă Reniță.

Deputatul nu ezită să-l acuze pe Popșoi și de lipsa unioniștilor în Parlament.

Nu mai revin la subiectul respectiv, cu atât mai mult la această conservă rusească, care, intenționat și la indicație, a stopat accesul unioniștilor în blocul ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Cu certitudine că am fi obținut nu doar 26 mandate în cazul acceptării unioniștilor”, a conchis Reniță

Amintim că, Iurie Reniță, președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană a Parlamentului, s-a arătat nemulțumit de „fraternizările exagerate” ale unor deputați din cadrul blocului ACUM în raport cu Partidul Socialiștilor și Federația Rusă.

Ulterior, Mihai Popșoi a declarat că Reniță este „un mincinos și un invidios ordinar”.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share