Alte știri

Divergențe între PAS și Platforma DA cu privire la construcția noii Ambasade a SUA pe terenul fostului Stadion Republican

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce liderul Platformei DA Andrei Năstase critică construcția Ambasadei SUA pe teritoriul fostului Stadion Republican, Dumitru Alaiba un susținător al Maiei Sandu spune că nu trebuie de sărit cu asemenea critici. Ba din potrivă! Activisul politic și civic explică situația pe puncte:

„1. Noi prietenim cu multe state. Trebuie să încercăm să prietenim cu toate. Așa este și normal. Prietenim și în Est, prietenim și în Vest. Cineva a făcut gălăgie când Ambasada Republicii Belarus a primit un loc bine merci vizavi de Universitatea de Stat? Sau Turcia, tot pe acolo, de partea cealaltă? Nu a făcut și nici nu trebuia să facă, zic eu. Pe francezi aproape i-am alungat din sediul prezent din cauza construcției celea din jurul ambasadei. O să trebuiască să le oferim un spațiu în care ei se simt confortabil și probabil să ne cerem scuze. Pentru că ei sunt oaspeții noștri și, din câte știu eu, ne tot rățoim cu ospitalitate prin broșuri cu ”Visit Moldova”, iar tradiția spune că oaspetele doarme în casa cea mare, nu?

2. Realist, eu nu mă așteptam acolo să apară altceva decât niște blocuri pe un teren cumpărat la preț de nimic. Maximum – un mall. Parcuri și chestii – să fim serioși. Asta nu era în planul nici unui din cei ce ar fi putut lua decizii despre acest teren.

3. Ambasada ar plăti pentru acel teren prețul de piață. În condițiile actuale eu nu văd un cumpărător mai transparent, dar care să aibă bani. Încă un ”PPP” în centrul Chișinăului eu nu prea îmi doresc. Mai facem și un ban, nu că e argument major. 

Nu peste această decizie luată de guvern, trebuie de sărit cu critici. Sunt multe, multe, multe altele. Eu m-aș concentra pe altele, mai dureroase”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

În schimb, noul primar al Capitalei, în perioada campaniei electorale se arăta ferm hotărât de a zădărnici această decizie. ”Mi-e rușine pentru toate autoritățile centrale și municipale, pentru modul în care a ajuns astăzi arena noastră națională. Faptul că va fi dat sau nu Ambasadei SUA, acest lucru va fi analizat temeinic. Orice ar vrea Guvernul, municipalitatea va avea un cuvânt de spus în acest caz”, a declarat Andrei Năstase la dezbaterile organizate de Radio Moldova.

Rămâne de văzut care va fi poziția finală a Platformei DA-PAS vizavi de această situația creată în jurul ruinei fostului Station Republican și construcția unei noi Ambasade a SUA pe acest tern.

loading...

Comments are closed.