Dmitrii Constantinov în vizorul procurorilor, în urma unei sesizări privind declarațiile separatiste

Liviu Vovc a depus o sesizare la PCCOCS, după declaraţiile lui Dmitrii Constantinov despre proclamarea „Republicii Găgăuzia”. Președintele Adunării Populare a Găgăuziei riscă să fie investigat penal, scrie Realitatea.md

Constantinov declara presei din Transnistria că, în septembrie, membrii Adunării Populare ar putea examina eventuala proclamare a Republicii Găgăuzia. Funcționarul dezvăluia că ar putea fi aplicat modelul regiunilor separatiste din Ucraina, anexate la Rusia.

„Autoritățile, dar mai ales deputații se fac că nu au văzut nimic. (…) Și? Chiar atât de iresponsabili să fie? Chiar nu s-a găsit niciunul din cei 63 de deputați care să sesizeze instituțiile de ordine cu privire la aceste afirmații? Toată ziua de ieri am sperat că se va găsi măcar un ales al poporului responsabil, dar văd că vacanța e sfântă și nu au timp ei de problemele țării. Nu ne putem permite luxul să așteptăm până când ei își vor bronza burțile așa că astăzi, dis-de-dimineață, am transmis un denunț în adresa Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu solicitarea de a fi inițiată o cauză penală cu privire la declarațiile președintelui Adunării Populare a Găgăuziei”, afirmă Vovc.

Politicianul afirmă că funcționarul de la Comrat, în calitate de persoană publică, militează împotriva integrității teritoriale a Republicii Moldova. Așadar, nu este exclus ca Dmitrii Constantinov să fie cercetat penal.

Consiliera lui Igor Grosu, Aurica Rusnac Jardan, preciza anterior pentru Realitatea că guvernarea amintește „actorilor politici că legislația curentă stabilește clar pedepse pentru promovarea separatismului”.

Total
0
Shares
Total
0
Share