Alte știri

Doar 16 elevi au luat 10 pe linie la examenul de bacalaureat. Unul a fost dat afară pentru că ar fi încercat să copieze

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doar 16 elevi au luat 10 pe linie la examenul de bacalaureat. Totuși, paradoxal, dar în an de pandemie elevii au învățat mai bine decât în cel dinainte de COVID. Cel puțin așa arată datele Ministerului Educației. Testul maturității l-au luat 87,52 la sută dintre liceeni, Și, doar un singur copil a avut ghinion să fie dat afară de la examen pentru că ar fi încercat să copieze, spun specialiștii, informează TV6.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În pofida anului pandemic și a faptului că elevii au studiat mai mult de acasă, iar profesorii s-au plâns că reușita elevilor a scăzut, bacalaureatul demonstrează contrariul. Rata de promovare a examenelor la BAC a crescut cu 4,4 la sută în comparație cu anul 2019, cel dinaintea coronavirusului.

Potrivit Ministerul Educației, aproape 12 mii de candidați din totalul de 16 200 au susținut toate probele. Astfel, au luat testul maturității 87,52 la sută dintre liceeni sau cu 0,11 puncte procentuale mai mare față de sesiunea de Bacalaureat din 2019. Ceva mai proastă este situația în cazul candidaților din colegii și centre de excelență. Doar 1972 din totalul de 4601 au promovat examenele. Chiar dacă am fost în pandemie, notele elevilor sunt mai mari, spun specialiștii în educație.

Peste 3 000 de elevi au obținut nota medie mai mare sau egală cu 8. Ceva mai mult de 700 au nota media 9 și doar 16 absolvenți au luat 10 pe linie, cu unul mai puțin decât în 2019.

Și doar un singur copil ar fi încercat să copieze și a fost dat afară de la test. Ministerul nu amintește însă despre cazul din Măgdăcești când un băiat a decedat după ce i s-a făcut rău la testul de română. Absolvenții care nu sunt de acord cu notele obținute pot depune contestații în perioada 27-28 iunie, iar în iulie va fi organizată sesiunea suplimentară.

Citește și: Armata Națională a lansat campania de informare „Toleranţă Zero faţă de discriminarea bazată pe gen, hărţuire şi violenţă sexuală”

loading...

Comments are closed.