Alte știri

Doar 3 întrebări din 45 adresate de deputați au rămas fără răspuns în anul 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legislatorii au adresat instituțiilor statului 45 de întrebări și 4 interpelări pe parcursul anului 2020. Cele mai multe – 9 la număr, au fost adresate Guvernului/Cancelariei de Stat, 7- Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar 6 – Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

De asemenea, 5 întrebări/interpelări au fost direcționate Ministerului Economiei și Infrastructurii, 4 – Prim-ministrului Republicii Moldova.

Ministerul Justiției și Serviciul Informații de Securitate au primit de la deputați în 2020 câte 3 întrebări/interpelări, Ministerul Finanțelor, Agenția Proprietății Publice și  Agenția Națională “Transport Auto” – câte 2, iar Ministerul  Educației, Culturii și Cercetării, Agenția “Moldsilva”, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Autoritatea Aeronautică Civilă și Comisia Extraordinară de Sănătate Publică  – câte o solicitare.

Fracțiunea PAS, Blocul ACUM, a înregistrat cel mai mare număr de întrebări cu răspuns în plen sau în scris – 16 la număr. Ea fost urmată de Fracțiunea parlamentară ACUM PLATFORMA DA, care a adresat 10 întrebări și 2 interpelări și Fracțiunea Partidului ȘOR  – 5 întrebări și 2 interpelări. 6 întrebări au venit din partea Fracțiunii Partidului Democrat, 5 – a deputaților neafiliați, iar răspuns la câte o întrebare au solicitat Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Grupul parlamentar “Pro Moldova” și un deputat independent.

În 2020, la 3 întrebări din cele 45, adresate instituțiilor statului, deputații nu au primit răspuns. În același timp, nu au fost înregistrate restanțe privind răspuns la interpelările înregistrate.

loading...

Comments are closed.