Politică

DOC // Alaiba cere sancționarea unui procuror, după ce acesta ar fi refuzat examinarea dosarul privind falsificarea semnăturii lui Ilan Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor în legătură cu pretinsele abateri disciplinare ale procurorului anticorupție Serghei Bodiu, care examinează cazul privind semnătură falsă a deputatului fugar Ilan Șor, ce a fost pusă pe un act legislativ, informează TV8.md

Procurorul Serghei Bodiu a refuzat de două ori inițierea urmăririi penale, chiar dacă erau dovezi clare că semnătura a fost falsificată, inclusiv expertiza procuraturii a demonstrat-o. Sunt convins, a încercat să mușamalizeze cazul semnăturii lui Ilan Șor. La solicitarea mea, ar putea fi sancționat disciplinar. Cel puțin un pas a fost făcut”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a atașat pe rețelele sociale un răspuns primit de la președinta CSP Angela Motuzuc, pe 2 aprilie curent, în care se anunță că sesizarea sa a fost remisă spre cercetare Inspecției Procurorilor, iar despre rezultatele analizei și măsurile întreprinse va fi informat de către executori.

Pe 27 noiembrie 2020 deputatul a sesizat Procuratura cu privire existența suspiciunilor rezonabile că o semnătură de pe un proiect de lege ar putea fi falsă.

Inițial, Procuratura Anticorupție a decis să nu înceapă urmărire penală, după care decizia a fost anulată de procurorul ierarhic superior. Asta, conform unui răspuns pe care alesul poporului spune că l-a recepționat pe 13 ianuarie curent.

Pe 11 februarie curent, deputatul spune că a primit un alt răspuns în care a fost informat din nou că deși semnătura e falsă, conform expertizei efectuate, o cauză de urmărire penală nu va fi pornită.

 

loading...

Comments are closed.