DOC // Alaiba, la raport: Ce am făcut noi săptămâna trecută

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a prezentat un raport de activitate privind săptămâna trecută, evidențiind realizările semnificative în domeniul dezvoltării economice și digitalizării Republicii Moldova.

Una dintre cele mai mari realizări a fost semnarea acordului de aderare a Republicii Moldova la Programul UE privind Piața Unică, eveniment desfășurat la Bruxelles. Acest pas deschide noi oportunități pentru companiile moldovenești și reprezintă un avans semnificativ către integrarea în Uniunea Europeană.

Ministrul Alaiba a subliniat, de asemenea, numeroasele întâlniri productive pe teme precum telecomunicațiile, digitalizarea, reformele economice și asistența. În special, a evidențiat importanța digitalizării pentru Republica Moldova, subliniind că țările în curs de dezvoltare pot deveni exemple de succes în acest domeniu și pot crea oportunități economice și combaterea corupției.

La Summitul Inițiativei celor Trei Mări de la București, colegul său, Mihai Lupașcu, a semnat un Memorandum de înțelegere cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România și IBM România, cu scopul de a sprijini eforturile Republicii Moldova în direcția digitalizării.

Pe plan local, în Guvernul Republicii Moldova, au fost aprobate viziunile pentru antreprenoriat și digitalizare, inclusiv Strategia de Transformare Digitală a Republicii Moldova, marcând un angajament pentru a deveni 100% digitali.

Alaiba a concluzionat raportul cu anticipații privind continuarea eforturilor în săptămânile următoare, subliniind pregătirea unor pachete de reforme pentru ședințele parlamentului, ceea ce arată angajamentul continuu pentru dezvoltarea economică și digitalizarea Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share