Politic

DOC // Ambasadorii străini au fost îndemnați să ia act de abuzurile guvernării PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul 13, a transmis o scrisoare corpului diplomatic, acreditat în Republica Moldova, în care denunță un șir întreg de abuzuri la adresa sa din partea guvernării PAS. Printre ilegalitățile invocate se numără îngrădirea dreptului la un proces echitabil, imixtiune politică în justiție, adoptarea unor măsuri disproporționate în raport cu un deputat în termen, hărțuirea opoziției etc.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În context, Marina Tauber le amintește ambasadorilor că Republica Moldova, prin vocea guvernării PAS, și-a asumat mai multe angajamente față de partenerii străini, în privința respectării normelor și principiilor democratice și le cere să intervină pentru a curma aceste abuzuri.

„Din păcate, în Republica Moldova, nu avem nici stat de drept, nici justiție independentă, iar rolul corpului diplomatic este să monitorizeze și să denunțe orice acțiune care sfidează deschis aceste valori supreme. Parteneriatul strategic cu mai multe țări prietene este foarte important și se dezvoltă dinamic. Republica Moldova obține constant suport financiar, iar una din condițiile de bază este promovarea unor reforme veritabile, consolidarea democrației, statului de drept, independenței justiției și pluralismului politic. De la Excelențele Voastre nu cerem decât să luați atitudine activă atunci când sunt încălcate, în mod evident, drepturile și libertățile fundamentale ale omului (la alegeri, la expresie, la libertatea presei, la întruniri, la pluralism etc.), când nu sunt respectate drepturile opoziției, iar normele democratice internaționale sunt sfidate cu bună știință. Anume din cauza unor astfel de abordări, conform ultimelor sondaje de opinie, efectuate de diverse companii, inclusiv la comanda PAS, arată o scădere dramatică a încrederii cetățenilor față de această guvernare. Peste 65 la sută din oameni consideră guvernarea actuală o catastrofă și tot atâția cred că dosarele intentate sunt doar de natură politică și răfuială tipică cu oponenții”, se spune în scrisoare.

Textul integral al demersului semnat de Marina Tauber îl găsiți mai jos:

loading...

Comments are closed.