DOC // ANTA anunță că procesul de eliberare a autorizațiilor speciale de transport a devenit complet digitalizat

Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport rutier că, procesul de solicitare, prelucrare și eliberare a autorizațiilor speciale de transport (AST) și a actelor de coordonare a traseelor pentru mărfurile periculoase (ACT) este complet digitalizat. Acest pas important a fost realizat în contextul digitalizării și perfecționării continue a serviciilor publice prestate de Agenție.

În prima etapă a implementării, s-a renunțat la depunerea cererii pe suport de hârtie, însă documentele oricum urmau să fie imprimate și transmise către ASD (Administrația de Stat a Drumurilor) și INSP (Inspectoratul Național de Securitate Publică) pentru coordonare, aprobare, semnare olografică, după care scanate și transmise repetat Agenției.

La moment, procesul este unul complet digitalizat, începând de la depunerea cererii și până la emiterea actului permisiv în format electronic către solicitant – operatorului de transport rutier rezident sau nerezident.

Pentru mai multe detalii vizualizați scenariul de procesare a solicitării privind emiterea actului permisiv AST/ACT:

Beneficiarii serviciilor ANTA vor dispune de noi posibilități în utilizarea cabinetului personal din SIA „e-Autorizație Transport” datorită noului modul, care include și notificarea începerii utilizării actului permisiv, fapt ce va conduce la facilitarea procesului de eliberare a documentelor.

Totodată, anunțăm operatorii de transport rutier despre obligativitatea informării Agenției referitor la data și ora inițierii operațiuni de transport potrivit prevederilor art. 38 din Hotărârea Guvernului nr. 326/2022 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la efectuarea pe drumurile publice a transporturilor rutiere cu depășirea masei totale, a maselor pe axe și/sau a dimensiunilor maxime admise.

Total
0
Shares
Total
0
Share