(doc) Blocul ACUM „recunoaște” că limba de stat este limba Moldovenească?

Patru din 101 – atâți deputați au semnat pentru introducerea sintagmei „limba română” în Constituția Republicii Moldova, spune deputatul Iurie Reniță, cel care a venit recent cu această inițiativă. Propunerea a fost semnată de deputații: Iurie Reniță, Octavian Țîcu, Lilian Carp și Sergiu Cataranciuc.

„Doar patru! Atâtea semnături am reușit să adunăm în parlament, acum. Data viitoare ne exprimăm sincera dorință să avem, cel puțin, 51 de voturi din toate fracțiunile Parlamentului. Doamne Ajută! Cum să nu ne aducem aminte, în context, de remarca proverbială a unui coleg parlamentar: “Deocamdată doar Igor Dodon își onorează promisiunile!!!”, a comentat Reniță.

Inițiativa legislativă de modificare a mai multor legi pentru ca sintagma de „limbă moldovenească” să fie substituită cu sintagma „limba română” a fost propusă de Reniță acum zece zile.

Articolul nr. 13 din Constituția Republicii Moldova prevede că limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, funcţionând pe baza grafiei latine.

Iurie Reniță, Blocul ACUM, Limba moldovenească, articolul 13, constituție, modificare, inițiativă

Total
0
Shares
Total
0
Share