Alte știri

DOC // Cavcaliuc vrea dialog cu Maia Sandu și cu alți lideri pro-europeni, pentru identificarea unui candidat comun

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acasă Construim Europa, condus de Gheorghe Cavcaliuc, cheamă partidele de dreapta la un dialog privind identificarea candidatului comun pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, informează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Demersul PACE a fost înaintat partidelor PAS (Maia Sandu), PPDA (Andrei Năstase), PUN (Octavian Țîcu) și Blocului Unirea (Dorin Chirtoacă).

Potrivit unui demers oficial, PACE anunță că privește realist statutul Președintelui Republicii Moldova și este gata să poarte negocieri doar cu acei candidați electorali care au viziuni electorale pro-europene, în eventualitatea unirii forțelor pentru a spori șansele de câștig a candidatului de dreapta.

PACE transmite că ambițiile personale ale partidelor de dreapta, dar și a liderilor politici, ar duce la pierderea funcției de șef al statului. Noul partid menționează că există un precedent în cadrul alegerile parlamentare din Hâncești, când nu a prelevat rațiunea, interesul național și argumentele, dar a prelevat Ego-ul personal, supărările unor lideri politici, frustrările personale, dar și interesele înguste de partid.

Image may contain: text

loading...

Comments are closed.