Economic

(doc) Cine este persoana cu un salariu mai mare decât cel al Guvernatorului Băncii Naționale: Peste un milion de lei anual, 8 apartamente și 3 mașini

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a ridicat în 2017 un salariu de 104 315 lei pe lună, aproape dublu decât în anul precedent. Aceste date se conțin în declarația sa de avere și interese personale, dată publicității pe site-ul Autorității Naționale pentru Integritate (ANI), deși salariul pare foarte mare, totuși există cineva cu unul mai mare la Banca Națională – viceguvernatoarea BNM și membră al Comitetului executiv – Cristina Harea cu 115.107 lei lunar.

În declarația sa de avere pentru anul 2017, Cristina Harea a indicat că a avut un salariu anual de 1.381.290,28 lei, plătit de BNM, De asemenea aceasta a mai indicat că are în proprietate 8 apartamente (cu o suprafață totală de 446 metri pătrați), 3 terenuri, o casă de locuit, un garaj, 3 mașini (dintre care un BMW X5), de asemenea câteva dividende de la companii din România.

banci si finanate, sergiu cioclea, seful bnm, banca nationala a moldovei, 2018
Șeful BNM, Sergiu Ciolcea

Pentru prima dată anul acesta, demnitarii și funcționarii publici sunt obligați să depună declarațiile în regim online, ele devenind publice imediat.

Mai jos vedeți întreaga declarație de avere a Cristinei Harea.

loading...

Comments are closed.