Alte știri

DOC // CNESP a stabilit modalitatea de organizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a aprobat, în ședința de azi, Instrucțiunea privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale în condițiile situației pandemice prin infecția cu COVID-19.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Documentul stabilește regulile generale obligatorii de prevenire și combatere a infecției COVID-19 la desfășurarea alegerilor.

Totodată, în instrucțiune sunt indicate măsurile de protecție pentru toți subiecții electorali: alegători, funcționari electorali, concurenți electorali și alți actori implicați. Un capitol aparte este dedicat normelor de desfășurare a campaniei electorale, în cazul organizării de evenimente/întruniri/acțiuni ce presupun prezența fizică a participanților.

În incinta secțiilor de votare, în ziua alegerilor, se vor respecta în mod obligatoriu măsurile de control și combatere a infecției COVID-19 stabilite de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Textul integral al Instrucțiunii privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale în condițiile situației pandemice prin infecția cu COVID-19 poate fi găsit aici.

loading...

Comments are closed.