Politic

DOC // Deputații lui Șor garantează pentru Ulanov și Jardan și cer eliberarea lor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” cer instanței de judecată să dispună cercetarea în stare de libertate a colegilor lor Denis Ulanov și Petru Jardan.

Parlamentarii au semnat două angajamente publice, prin care garantează că cei doi deputați, pe care procurorii i-au reținut și cer arestarea lor, nu se vor eschiva de răspundere, vor colabora cu anchetatorii, vor respecta ordinea publică și se vor prezenta în fața instituțiilor de drept ori de câte ori va fi nevoie.

În declarațiile semnate de deputați se menționează că cele două persoane bănuite au statut de deputat și sunt membri ai unor comisii parlamentare, iar prezența lor la lucrările legislativului este extrem de necesară în această perioadă de criză profundă, în care se află țara.

Semnatarii angajamentului public mai afirmă că atât Denis Ulanov, cât și Petru Jardan se bucură de o reputație profesională ireproșabilă în mediul avocaților.

Amintim că Petru Jardan și Denis Ulanov au fost reținuți luni, după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară, la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. După expirarea celor 72 de ore, anchetatorii cer plasarea lor în arest pentru 30 de zile, iar ședința de judecată are loc astăzi. Avocații, dar și unii experți în drept și formatori de opinie au calificat aceste acțiuni ca un abuz din partea procurorilor, comis la comanda unor grupuri de interese. Potrivit lor, dosarele celor doi deputați sunt politice, iar faptele care li se incriminează se bazează pe falsuri.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

loading...

Comments are closed.