Politic

DOC // Deputatul Radu Marian a solicitat Consiliului Concurenței să investigheze creșterea prețurilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PAS, Radu Marian, a solicitat Consiliului Concurenței să investigheze în sectoarele în care creșterea prețurilor depășește media, în special industria alimentară (de ex. legume, unt, carne, ulei comestibil, ouă, fructe), domeniul construcțiilor și al imobiliarelor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Am solicitat să fie identificați agenții economici care au majorat prețurile în mod neobișnuit (de ex. la care abaterea standard este mai mare de 4 puncte procentuale.) și să fie investigate acțiunile acestora prin prisma respectării legislației concurențiale.

Tendința de creștere a prețurilor este una globală, dar asta nu înseamnă că situația de pe piață nu trebuie monitorizată atent. Știu că autoritatea concurențială efectuează deja anumite investigații și sper că în scurt timp să vină și cu concluzii. Abuzurile nu pot fi tolerate.

În condițiile care majorarea prețurilor este o mare problemă pentru cetățeni, prioritatea numărul unu a autorităților va fi stimularea creșterii veniturilor populației”, a declarat deputatul

Ar putea fi o imagine cu text

loading...

Comments are closed.