Politic

(Doc) Directoarea liceului care și-a dat acordul pentru ca elevilor să li se pună saci negri în cap și ștreangul în gât, este donator PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directoarea Liceului „Lucian Blaga” din Chișinău, Valentina Olaru, care a fost sancţionată disciplinar de Direcţia Educaţie a Capitalei, s-a dovedit a fi unul din donatorii Partidului Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu.

În registrul donatorilor PAS pentru anul 2016 găsim numele ei. Conform documentului prezentat de partid la Comisia Electorală Centrală (CEC), profesoara Valentina Olaru a donat 400 de lei.

sursa: AICI

valentina olaru, maia sandu, pas, amnesty international moldova, cetatenii turci expulzati din moldovaMenționăm că directoarea liceului Lucian Blaga a fost sancționată din motiv că la o lecţie publică mai mulţi elevi din această școală au fost puși să steie cu saci negri în cap şi cu ştreanguri la gât. Direcţia Educaţie a Primăriei Capitalei a deschis o anchetă pe acest caz la solicitarea unui părinte indignat de comportamentul directoarei în raport cu elevii minori.

Amintim că pe 18 octombrie, ONG-ul Amnesty International Moldova a organizat o lecţie publică la care elevii au mimat că cer autorităților moldovenești să-i întoarcă în ţară pe cetățenii turci declarați indezirabili în Moldova. Unii copii au jucat rolul de învinuiți, astfel, timp de jumătate de oră, ei au stat cu saci pe cap şi cu ștreangul la gât. Valentina Olaru și reprezentații Amnesty susțin că elevii ar fi făcut acest lucru din propria voință.

ong-uri moldova, amnesty international, liceul orizon, turci expulzati, profesori expulzati, violeta terguta, ion terguta, societate civila, sis moldova, drepturile omului moldova, domnica manole

Mai mult, la adunările cu părinții doamna profesoară în loc să discute despre problemele legate de procesul educațional, ea făcea propagandă politică pentru Maia Sandu. Acest comportament antididactic a stârnit reacții de nemulțumire în rândurile părinților, care consideră că nu trebuie de făcut politică în școli.

valentina olaru, maia sandu, pas, amnesty international moldova, cetatenii turci expulzati din moldova, donatii pentru pas, Partidul actiune si Solidaritate, propaganda politica in scoli, directoare cu maia sandu

loading...

Comments are closed.