Politic

DOC // Doi deputații comuniști cer SIS-lui să ”aprecieze” politica editorială a tv8.md, zdg.md, jurnaltv.md, point.md etc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Printr-o interpelare oficială, deputații comuniști Diana Caraman și Valeriu Muduc cer Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova să aprecieze criteriile și delimitarea după conținut și direcției a noțiunii de instigare la ură, propagandă de război, plasarea în spațiul public a opiniilor unilaterale, în contextul știrilor de pe newsmaker.md, tv8.md, jurnaltv.md, point.md, Moldova 1, protv.md, 10tv.md, tvr.md, zdg.md și timpul.md, informează Telegraph.md

”În ultima perioadă necontând la poziția oficială în spațiul informațional au început din ce în ce mai des a apărea știri, materiale informaționale cu conținut de instigare la ură, agresiune, care polarizează societatea. În opinia noastră, aceste acțiuni nu duc la consolidarea societății, nu asigură liniștea și toleranța, de asemenea și compătimirea. Poziția unilaterală nu este calea soluțiilor, scopul căruia primordial este menținerea păcii. Dar din păcate în opinia noastră așa noutăți, materiale, publicații există, și anume accentuarea informației denigratoare a unei părți beligerante”, scriu deputații în interpelarea lor către SIS, continuând cu argumentele, precum că ”neutralitatea permanentă trebuie să se răsfrângă asupra tuturor hotărârilor și acțiunilor întregii societăți, parte componentă a căruia este și activitatea mass-media. Costul imprudenței în acest domeniu al oricăror actori este incomensurabil cu ceia ce poate provoca”.

”Astfel, orice material, informație apărută cu acești termeni trebuie să fie considerate materiale cu caracter instigator, propagandistic”, cred autorii interpelării, solicitându-se implicarea SIS în aprecieze criteriile și delimitarea după conținut și direcției a noțiunii de instigare la ură, propagandă de război, plasarea în spațiul public a opiniilor unilaterale, în contextul știrilor publicate de către sursele enumerate mai sus.

Amintim că, până la situația din 15 martie 2022, SIS a cerut blocarea următoarelor surse cu conținut online care promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022: www.sputnik.md, www.gagauznews.md, www.ehomd.info, www.acasa-24.site, www.rta.md, flux.md, iurierosca.md, rosca.md și indigolotos.info.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

loading...

Comments are closed.