(doc) Dorin Chirtoacă demonstrează că tatăl unui candidat al blocului ACUM este membru și consilier local din partea PCRM

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,dorin chirtoaca, mihai popsoi, circumscriptia 32, partidul comunistilor, blocul acum, comisia de integritate, conducerea pas, vicepresedinte pas

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă a prezentat ieri o dovadă că tatăl candidatului la funcția de deputat pe circumscripția 32 din partea blocului ACUM, Mihai Popșoi, este în prezent consilier local din partea Partidului Comuniștilor.

Fiind întrebat de către Eugen Luchianiuc, vicepreședintele PAS a spus că tatăl său a părăsit formațiunea și în momentul de față este consilier independent, totuși nu dorește să prezinte nici o dovadă a faptului că tatăl său a părăsit formațiunea comunistă și refuză să explice de ce consilierul local de la Vadul lui Vodă, Ion Popșoi votează orice propunere a primarului din partea PSRM.

Ieri, Dorin Chirtoacă i-a adresat și Maiei Sandu întrebări legate de acest subiect, mai ales că Mihai Popșoi este vicepreședintele formațiunii pe care o conduce: „Cum a trecut Mihai Popșoi criteriile comisiei de meritocrație, în special cel legat de activism civic și politic, sau el nu a făcut campanie pentru tatăl sau comunist la Vadul lui Vodă în alegerile locale din 2015? Cum explicați că unii au trecut cu brio toate „filtrele” voastre, iar alții nici nu au fost admiși la concursul dvs.? Cum se împacă faptul ca familia Popșoi face campanie pentru ACUM și pentru PCRM/PSRM, în același timp? Pentru cine au făcut campanie în 2014, 2015 etc.?”.

Dorin Chirtoacă are însă câteva întrebări față de contracandidatul său, Mihai Popșoi.

1. Cand a scris Ion Popsoi cerere de plecare din PCRM, daca la PCRM mai figureaza ca membru si acum, cu numarul 019686, si “partstaj” de 16 ani, incepand cu anul 2003?
2. De ce voteaza si azi cu PCRM, PSRM si Onofriiciuc in consiliul Vadul-lui-Voda, daca a devenit “independent”?
3. Cine poate prezenta un link, o secventa vidoe/audio cu declaratia de plecare din PCRM, sau documentul in original, inregistrat la secretariatul primariei Vadul-lui-Voda ani in urma (numai sa nu fie facut azi si inregistrat cu data din urma)?
4. Relatia din RM: PCRM versus alte partide si relatia din SUA: Partidul Democrat versus Partidul Republican, este acelasi lucru? Sau totusi PCRM sunt urmasii PCUS care ne-au deportat parintii si bunicii in Siberia?
5. Cat mai aveti sa va acoperiti cu CEDO, Basescu, Iohannis, Daul, Merkel, toata America si Europa, fara sa faceti un efort de clarificare a furtului facut de gruparea Topa – Nastase de la BEM – 1 milion de dolari si din buget, in total – 7 milioane de Euro? Iohannis, Basescu, Daul si Merkel anterior i-au sustinut pe Rosca si Filat, cu ce ne-am ales de pe urma lor?

Fostul primar al capitalei spune că în 2003, când a revenit în Republica Moldova s-a încadrat într-o luptă cu regimul comunist, al lui Vladimir Voronin. În același an, familia Popșoi s-a înregimentat chiar în PCRM, unde se află și până astăzi. Chirtoacă spune că a înțeles acum de ce Mihai Popșoi nu vorbește niciodată despre Unire.

Total
0
Shares
Total
0
Share