(doc) “Eroul” blocului ACUM, Pavel Grigorciuc, a bătut în 2015 un cetățean al Germaniei numindu-l fascist!

pavel grigorciuc, blocul acum, maria cioabanu, organiatia antifa, fascism moldova, maria ciobanu grigorciu, sergiu sirbu batut

Pavel Grigorciuc, cel care l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, care a ajuns la spital cu comoție cerebrală, se pare că nu este implicat în primul său dosar de violență. Dacă de condamnare la 4 ani cu suspendare pentru dezordine în masă cunoaște multă lume, despre cazul când Grigorciuc a bătut un cetățean german numindu-l fascist cunosc mult mai puțini oameni, despre acest dosar vă povestim mai jos oferind și extrase din documentele de la Judecătoria Râșcani.

Pe pagina “Полит Просвет Молдова” au fost publicate documentele din sentința din data de 8 mai 2015 pronunțată de către Judecătoria Râscani în dosarul lui Pavel Grigorciuc. Conform acestora, Pavel Grigorciuc, cu studii superioare incomplete, care nu este angajat oficial și nu a făcut serviciul militar, la data de 22 iunie 2014, afându-se în localul “Coffemolka” de pe strada Mihai Eminescu din Chișinău, din intenții huliganice, încălcând grosolan ordinea publică și adresând cuvinte injurioase unor persoane din local și expresii îndreptate spre discriminare națională, manifestând un cinism și obrăznicie deosebită. Se are în vedere un cetățean german, care a fost lovit și numit “fascist” de către Grigorciuc.

Mai mult de atât, Pavel Grigorciuc, aflându-se într-o stare avansată de ebrietate a fost scos cu forța din local, însă acest lucru nu l-a oprit pe activistul mișcării extremiste ANTIFA. Persoanele aflate în local au fost încuiate pentru a nu ajunge victimele acestuia, unul din bărbații prezenți în sală, care se pare că era și proprietarul localului, a promis clienților că îi va servi cu zeamă pe care a comandat-i de la un restaurant din capitală, ca aceștia să nu se panicheze. Când a ieșit să ia zeama și să achite contul, bărbatul a văzut că panourile publicitare de lângă local au fost deteriorate.

Ulterior, Grigorciuc și-a recunoscut vina și a plătit costul panourilor publicitare. Dar, totuși acesta a fost recunoscut vinovat în comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 287, alineatul 1 din codul penal și i s-a aplicat pedeapsa sub forma unei amenzi în mărime de 150 de unități convenționale în beneficiul statului.

Amintim că joi, 21 martie, după prima ședință a Parlamentului, deputatul din fracțiunea PDM, Sergiu Sîrbu a fost lovit în fața unui local din centrul capitalei de către activistul organizației extremiste ANTIFA, care este un susținător aprig al blocului ACUM, Pavel Grigorciuc. Acesta a fost apărat de către mai mulți activiști din societatea civilă, afiliată blocului ACUM, dar și deputatul Maria Ciobanu, care a ajuns în Parlamentul de legislatura a X-a, fiind înaintată de blocul ACUM pe circumscripția din Telenești/Șoldănești.

Total
0
Shares
Total
0
Share