Politic

DOC EXCLUSIV // Iată cum explică Maia Sandu refuzul prelungirii mandatelor unor judecători

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 13 magistrați din cei 40, care au solicitat numirea în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă, au fost respinși de președinta Maia Sandu. O fotografie cu un decret în acest sens a fost publicat pe rețele și în presa afiliată PAS, iar autenticitatea acestuia a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a șefei statului, Sorina Ștefîrța. În listă sunt nume de magistrați care au luat decizii controversate în cariera lor, dar și judecători care nu au fost vizați în materiale jurnalistice pentru lipsă de integritate și profesionalism.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Printre magistrații refuzați de instituția prezidențială pentru a fi numiți până la atingerea plafonului de vârstă sunt nume controversate din sistemul judecătoresc care au ajuns în atenția presei pentru decizii care contravin integrității funcției de judecător.

După publicarea știrilor, redacția Telegraph.md a intrat în posesia răspunsului președintelui Maia Sandu cu privire la refuzul privind prelungirea mandatelor a cel puțin 13 judecători:

loading...

Comments are closed.