Alte știri

DOC EXCLUSIV // Președinția a cumpărat în 2020 două telefoane iPhone 11, dar nu pentru Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aparatul Președintelui Republicii Moldova a procurat la începutul anului trecut cel puțin două telefoane de model iPhone 11, dar nu pentru Igor Dodon, informează Telegraph.md, cu referire la un acord suplimentar dintre Președinție și o companie de telefonie mobilă.

Potrivit documentului, semnat la 1 februarie 2020, instituția prezidențială a procurat, prin abonamente lunare, un iPhone 11 Pro 256 Gb și un iPhone 11 Pro Max 512 Gb, prețul pe factură fiind de doar 1 leu pentru fiecare unitate, dar suma reală achitată, conform prețurilor preferențiale, a fost în mărime de 21420 lei pentru versiunea Pro simplă și 26940 lei pentru versiunea Pro Max.

Citește și: Reacția unui deputat la inițiativa Maiei Sandu de a anula indexarea pensiei de două ori pe an: O tentativă de genocid

În document se arată că telefonul iPhone 11 Pro 256 Gb a fost procurat pentru numărul 078087777, atribuit lui Nicolae Posturusu, fostul șef Aparatului Președintelui Republicii Moldova, el fiind și semnatarul acordului suplimentar din februarie 2020 cu operatorul de telefonie mobilă. La al doilea telefon, Pro Max, nu a fost indicat vreun număr de telefon și nu se știe de către cine a fost utilizat.

La solicitarea redacției noastre, Președinția nu a putut confirma dacă telefonul iPhone 11 Pro Max 512 Gb a fost utilizat de către Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, care deținea deja un asemenea telefon în octombrie 2019, adică cu 4 luni înainte să fie procurate telefoanele menționate mai sus.

”Vă confirmăm că, la începutul anului 2020, Aparatul Președintelui Republicii Moldova a încheiat un acord suplimentar la contractul de abonament semnat cu Compania Moldcell. În baza acestui acord, Administrația prezidențială a cumpărat două telefoane mobile – iPhone 11 Pro 265 GB și iPhone 11 Pro Max 512 GB. Ratele la plata pentru aceste telefoane au fost achitate timp de 12 luni.

Prețul standard al telefoanelor, indicat în acord de către operatorul de telefonie mobilă, este de 25.200 de lei pentru iPhone 11 Pro 265 GB și de 31.680 de lei pentru iPhone 11 Pro Max 512 GB. Cele două telefoane în valoare totală de 56.880 de lei au fost înscrise în registrul de bunuri ale Aparatului Președintelui Republicii Moldova”, ne-a confirmat Președinția, dar fără a răspunde și la întrebarea cine a utilizat aceste telefoane mobile.

”Aparatul Președintelui Republicii Moldova (APRM) a avut la balanță telefoane mobile care au fost oferite în cadrul și limita contractelor cu operatorii de telefonie mobilă sau donate de către partenerii externi (China). Aceste telefoane au fost utilizate doar de angajații APRM, acestea fiind returnate in caz de concediere și au rămas la balanța instituției prezidențiale”, a declarat Nicolae Posturusu, fostul șef al Administrației Prezidențiale.

Amintim că președintele Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni TV, precum că Igor Dodon și-ar fi cumpărat un telefon mobil scump din banii Președinției, însă acuzațiile au fost respinse de către fostul șef al statului.

Citește și: Maia Sandu folosește vila de la Condrița pentru plimbări în aer liber, confirmă șeful Administrației Prezidențiale

loading...

Comments are closed.