DOC // Ilan Șor lansează un apel internațional: Genocid și abuzuri în Moldova sub conducerea Maiei Sandu

Maia Sandu și PAS au ajuns la putere în mod ilegal, au călcat în picioare toate valorile democratice și au supus poporul unui genocid, sub privirile protectoare ale Occidentului. Constatările îi aparțin președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, într-o analiză a situației politice din ultimii doi ani, prezentată pe rețelele de socializare. De asemenea, el a lansat un apel către mai multe țări și către secretarul general al ONU, Antonio Guterres, de a lua atitudine față de abuzurile comise de regimul Maiei Sandu.

Potrivit lui Ilan Șor, PAS a ajuns la guvernare în mod ilegal, datorită deciziei de acum doi ani a Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului. El amintește că, în acel moment, exista o majoritate parlamentară, cu propriul candidat pentru funcția de premier.

„Atunci, sub presiunea ambasadelor occidentale, în Moldova au fost organizate alegeri anticipate. Prin amăgirea întregii populații a Republicii Moldova, Maia Sandu și banda ei fascistă PAS a ajuns la putere cu sprijinul total din partea Occidentului”, a amintit Ilan Șor.

El a menționat că, pe parcursul acestor doi ani, Maia Sandu și PAS au călcat în picioare toate valorile pe care le-au promovat în alegeri.

„Libertatea de exprimare, libertatea mass-media, libera exprimare a voinței, democrație, drepturile omului. Ce s-a întâmplat, de fapt, în acești doi ani? Au fost închise șase canale TV, au fost arestați activiști și lideri politici, iar pe toți cei care nu sunt de acord regimul pur și simplu îi strivește. Sunt anulate alegerile care au decurs legal, sunt condamnați cei care nu vor să se resemneze cu acest dezmăț. Adică ni s-a demonstrat tuturor că toate acele „valori” au fost, de fapt, un fals ieftin. Cel mai strașnic a fost însă că oamenii au început să trăiască de câteva ori mai prost”, a specificat Ilan Șor.

El a precizat că Occidentului astăzi îi este convenabil ca Moldova să se certe cu Rusia, însă nu Europa, nu America, nu Maia Sandu, ci oamenii de rând sunt nevoiți să plătească pentru resursele energetice de 10 ori mai mult decât plăteau. Cât despre atacurile la adresa formațiunii și a sa, Ilan Șor a menționat că, de fapt, este o problemă a societății democratice în general.

„Astfel de precedente nu există. Maia se teme teribil de mine și de echipa mea. Ea vede în coșmarurile sale ziua în care noi ajungem la putere și asta se va întâmpla, Maia. Toți cei care participă astăzi la acțiunile tale de a ne opri cu orice preț vor răspunde pentru aceste ilegalități. Nimeni nu-i va ierta pentru asta”, a atenționat Ilan Șor.

El a făcut un apel către liderii mai multor state importante.

„Vreau să mă adresez astăzi către alte țări, care sunt state importante – Rusia, China, Turcia, India, Brazilia. Stimați lideri, astăzi în Moldova are loc un genocid și un dezmăț. Regimul occidental a inițiat un dezmăț total în justiție și în alte domenii. Astăzi are loc distrugerea opoziției. Astăzi, alegerile, în particular, care au avut loc la Bălți, iar acum în Găgăuzia, pur și simplu nu interesează regimul și stăpânii lui din Occident. Vă rog, la Consiliul de Securitate al ONU, să atrageți atenția asupra genocidului care are loc în Moldova. De asemenea, vreau să mă adresez către secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres. Vă rugăm să atrageți atenția și să ajutați Moldova să iasă din acest dezmăț și acest jug fără precedent. Este umilită memoria oamenilor, este umilit întregul popor, în numele unor interese personale”, a subliniat Ilan Șor.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share