Alte știri

DOC // Încă un deputat PAS a fost dat pe mâna inspectorilor de la ANI și a procurorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist, Vasile Bolea anunță că a depus o sesizare la ANI privind declarația deputatului PAS, Petru Frunze, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Mai exact, analizând declarațiile depuse de către deputatul Maiei Sandu, Bolea a constatat că odată cu accederea în Parlament au fost diminuate semnificativ veniturile obținute în 2019 de către soția lui Frunze, angajată în calitate de manager la SRL Lexprom.

Astfel, salariul doamnei Frunze a scăzut cu peste 100 de mii de lei sau cu 94% față de 2018. Din declarația parlamentarului PAS rezultă că soția sa are o leafă de 6500 lei pe an pentru funcția de manager, ceea ce constituie circa 541 lei pe lună, mult sub salariul mediu pe economie.

În 2016, fiind în funcția de primar al satului Puhoi, Petru Frunze a declarat în că deține 3 unități de bunuri sub formă de metale prețioase și/sau pietre prețioase și 3 unități de colecții de artă.

După ce a devenit deputat, Frunze a declarat că are doar câte o unitate sub formă de metale prețioase și/sau pietre prețioase și colecții de artă, fără a fi indicat în toată această perioadă venituri din vânzarea acestora.

Socialistul a depistat mai multe neconcordanțe și la capitolul declararea bunurilor imobile și a transmis toate materialele către organele abilitate. A mai depistat, ca și la alți deputați PAS, că și Petru Frunze are venit de la un ONG, ceea ce contravine cu statutul de deputat.

Fiind primar sau deputat a prestat servicii ONG-ului, ceea ce este o gravă încălcare a legislației, deoarece deputatul nu poate avea alte venituri decît din activitate științifică sau didactică.

„P.S. Se pare că săracii deputați ai Maiei Sandu sunt „oleacă OLIGARHI!”. Iar onestitatea despre care ei ne povestesc, să o demonstreze la ANI și în fața altor instituții ale statului.Ț a scris Bolea, într-o postare pe Facebook.

Citește și: VIDEO // ZDG: Procurorii confirmă ”episodul Vlad Plahotniuc” în afacerea Metalferos

loading...

Comments are closed.