Politic

(doc) Libertatea a fost adusă-n țară! Două persoane condamnate pentru coruperea deputaților ar putea fi eliberate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vitalie Burlacu şi Irina Baglai ar putea fi scutiţi de pedeapsă în dosarul coruperii deputaţilor.

Potrivit unei decizii al Colegiului penal din cadrul CSJ, din 11 iulie 2019, care a fost făcută publică de mold-street.md, magistraţii au admis recursurile în anulare, declarate de către avocatul Ceachir Anatolie în numele condamnatului Burlacu Vitalie şi de avocatul Zamfir Pavel în numele condamnatei Baglai Irina, privind casarea totală a deciziei Colegiului penal al Curţii Supreme de Justiţie din 18 iulie 2018 şi decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău din 10 aprilie 2017, transmite Publika.md

Magistraţii CSJ au dispus rejudecarea cauzei de către aceiaşi instanţă de apel, în alt complet de judecată.

Totodată, în decizia publicată de mold-street.com se mai spune că Baglai Irina urmează să fie eliberată din penitenciar, dacă în privinţa ei nu este aplicată măsura preventivă sub formă de arest sau nu execută pedeapsa penală în baza altor hotărâri judecătoreşti. Decizia nu este susceptibilă căilor de atac.

Amintim că Vitalie Burlacu și Irina Baglai sunt recunoscuți vinovați în dosarul coruperii deputaţilor. Este decizia Curţii Supreme de Justiție, care a menţinut în vigoare hotărârea magistraţilor Curții de Apel Chișinău din aprilie 2017.

Primele Informaţii privind tentativa de corupere a aleşilor poporului au apărut în spaţiul public în februarie 2014 când deputatul PDM Valentina Stratan şi liberal-democratul Iurie Chiorescu au spus că anumite persoane le-au propus bani pentru a părăsi fracţiunile din care fac parte şi a adera la o nouă formaţiune.

În timpul reţinerii lui Burlacu şi Baglai, asupra lor au fost găsiţi 250 de mii de dolari. Apoi, pe un cont bancar al femeii, au mai fost descoperiţi alţi 500 de mii de dolari.

Presa a scris că în spatele acţiunii celor doi condamnaţi ar fi stat raiderul nr.1 din CSI Veaceslav Platon.

De menționat că săptămâna trecută, pedeapsa fostului prim-ministru Vlad Filat a fost redusă cu un an și 8 luni, iar cea a hoțului în lege Vladimir Makena Moscalciuc cu 6 ani. Totodată, în presă au apărut informații că există negocieri ascunse între deputații din majoritatea parlamentară și Veaceslav Platon, privind eliberarea acestuia.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.