DOC // Maia Sandu a semnat decretele prin care sunt numiți cei trei noi miniștri

Astăzi, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretele prin care sunt numiți trei noi miniștri.

Astfel, Secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Andrei Spînu, este numit Ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Deputatul Dan Perciun, președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie a fost numit în calitate de Ministru al Educației și Cercetării, iar colonelul Adrian Efros, șeful Centrului de gestionare a Crizei, a fost numit Ministru al Afacerilor Interne.

Tot astăzi, miniștrii desemnați au depus jurământul de învestire în fața președintelui Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit foștilor miniștri pentru efortul și sacrificiul depuse în timpul mandatelor lor: „Fiecare dintre acești oameni a muncit mult, fiecare dintre ei a fost un model de corectitudine și merită toată aprecierea noastră. Acești oameni au condus ministere și domenii într-o perioadă foarte complicată.”

Președintele Maia Sandu le-a urat mult succes noilor membri ai Guvernului menționând că reformele inițiate trebuie continuate și accelerate.

„Trebuie să reușim să facem față problemelor curente, trebuie să reușim să transformăm domeniile pe care le veți administra de astăzi înainte și trebuie să reușim împreună să facem suficiente reforme ca să putem îndeplini obiectivul nostru pe termen mediu, care este aderarea la Uniunea Europeană până în 2030. Și fiecare dintre domeniile pe care le conduceți au responsabilități foarte concrete și importante pe această cale. Eu vă mulțumesc pentru că v-ați asumat această provocare și vă urez mult succes!”, a conchis președintele.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share