Alte știri

DOC // Maia Sandu păstrează numărul-limită de 163 de angajați ai Președinției, conform decretului lui Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu a aprobat decretul nr.30 din 11.02.2021 cu privire la noua structură a Aparatului Președintelui, iar personalul-limită în număr de 163 de posturi a fost păstrat, așa cum a dispus Igor Dodon în 2018, informează Telegraph.md

Conform decretului, în termen de o lună, secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova va aproba statele de personal și actele în ordine interioară necesară pentru asigurarea activității Aparatului.

Personalul-limită în număr de 163 de persoane a fost aprobat de Igor Dodon prin decretul din decembrie 2018, intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019. Iar din 2002 până la începutul anului 2019, efectivul Președinției a fost de 70-90 angajați, potrivit decretelor semnate de către Voronin și Timofti.

Amintim că în timpul campaniei electorale pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că primul lucru pe care îl va face când va ajunge șef de stat, va reduce cheltuielile Președinției. Maia Sandu a mai promis că va scoate gardul de la sediul Președinției, dar nu a mai făcut-o.

loading...

Comments are closed.