Alte știri

DOC // Maia Sandu tipărește ziare cu 0,42 lei/bucata, dar a ridicat de la tipografie 400 de mii în loc de 200 de mii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu tipărește ziare cu 0,42 lei/bucata, dar a ridicat de la tipografie 400 de mii de exemplare în loc de 200 de mii.

Potrivit facturii fiscale de la aceeași editură “Edit Tipar Group” SRL, ziarele Maiei Sandu sunt tipărite în baza comenzii nr.1165 (factura fiscală din 05.11.20).

Din ce este trecut pe ziarele candidatei PAS, comanda 1165 corespunde ediției în limba română (200 de mii de exemplare), dar și celei în limba rusă (încă 200 de mii de exemplare).

Așadar, chiar dacă în factura fiscală este indicată cantitatea și prețul pentru doar 200 de mii de exemplare, Maia Sandu a ridicat de la depozit și a distribuit prin țară 400 mii de bucăți, dintre care 200 de mii sunt în limba rusă.

Potrivit staff-ului adversar, Maia Sandu nu a declarat la CEC cheltuielile pentru 200 de mii de exemplarele, iar această încălcare electorală poate fi sancționată și cu excluderea din cursa electorală.

Din documentele de mai sus, Maia Sandu nu a raportat CEC-lui o cheltuială de cel puțin 84 de mii de lei.

Din informațiile pe care le avem, ziarele Maiei Sandu au fost tipărit la aceeași editură subcontractoare IS “Editura Universul”.

loading...

Comments are closed.