Alte știri

(doc) Mitropolitul Vladimir a interzis unui preot să mai oficieze slujbe din cauza propagandei LGBT făcută de acesta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, pe site-ul oficial al Mitropoliei Moldovei a fost publicat un decret prin care preotululi Maxim Melinti i se interzice din a oficia slujbe bisericești. Mitropolia și-a justificat gestul prin tentativa lui Melinte de a apăra comunitatea LGBT și de a promova principiile acestora.

Maxim Melinti a fost unul din premianții unui eveniment organizat de Genderdoc pentru promovarea egalității. Actul de interzicere a fost semnat chiar de către Mitropolitul Moldovei, Vladimir, care consideră că preotul Melinti denigrează imaginea bisericii.

Mai jos vă transmitem textul integral al decretului:

Prin prezentul, ca urmare a autosesizării  Direcției mitropolitane, apelurilor  din partea clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și a consultărilor ierarhilor BOM, pentru activitățile îndreptate spre tulburarea și răsturnarea bunei rânduieli bisericești care în mod calomnios au dovedit neascultare față de ierarhia bisericească prin multitudinea acțiunilor repetate „de promovare și încurajare a minorităților sexuale, contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova”, manifestate public prin utilizarea calității de preot, implicarea frecventă întru susținerea minorităților sodomite și promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, toate contribuind la denigrarea imaginii Bisericii Ortodoxe din Moldova, cît și a confraților clerici, sunteți oprit de a săvîrși cele Sfinte fără dreptul de a oferi binecuvîntări și de a purta crucea pectorală începând cu data de 21 iunie 2018, pînă la aducerea pocăinței depline în mod public.

loading...

Comments are closed.