Politic

DOC // Partidul ȘOR insistă asupra convocării de urgență a Parlamentului: ”Problemele cetățenilor sunt prioritatea de gradul zero a parlamentarilor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul „ȘOR” insistă asupra convocării de urgență a Parlamentului, în contextul crizei gazului și a scumpirilor fără precedent. Un demers în acest sens a fost depus astăzi, în adresa președintelui Parlamentului, Igor Grosu, de către deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”. Printre prioritățile menționate de formațiune se numără formarea unei comisii speciale, care să caute soluții pentru criza energetică, adoptarea unor măsuri în vederea compensării facturilor pentru energie, precum și depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În adresarea lor, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au reiterat cele trei chestiuni prioritare, care trebuie examinate în regim de urgență în legislativ.

Mai exact, este vorba despre inițierea și dezbaterea unei moțiuni de cenzură asupra activității Guvernului și exprimarea votului de neîncredere acordat Guvernului la învestitură. De asemenea, fracțiunea Partidului „ȘOR” insistă asupra constituirii unei comisii speciale a Parlamentului în vederea identificării unor soluții optime de depășire a crizei energetice, inclusiv pentru identificarea posibilităților de renegociere cu factorii de decizie din Federația Rusă a condițiilor de achiziție și diminuării prețului la gazele naturale livrate Republicii Moldova. Totodată, deputații formațiunii lui Ilan Șor solicită adoptarea unor măsuri legislative urgente în vederea compensării prețurilor și tarifelor la resursele energetice asupra consumatorilor casnici, precum și identificarea unor măsuri de susținere a agenților economici.

Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Partidului „ȘOR” este menționat faptul că președintele Parlamentului este unul dintre subiecții care are dreptul de a convoca respectiva sesiune, motiv pentru care deputații formațiunii speră că Grosu face uz de acest drept.

„Considerăm că problemele cetățenilor sunt prioritatea de gradul zero a parlamentarilor și că aleșii poporului trebuie să identifice soluții concrete pentru depășirea crizei energetice, dar și pentru compensarea facturilor care cresc de la lună la lună”, se mai menționează în postarea Partidului „ȘOR”.

Luni, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, s-a adresat tuturor deputaților din Parlament, în special celor din BECS, prin care le-a solicitat să susțină demersurile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

loading...

Comments are closed.