(doc) Pavel Filip despre desemnările judecătorilor la Curtea Constituțională: “Alianța și-a arătat fața, au picat testul de corectitudine”

Pavel Filip atac la dezamăgit ACUM-PSRM, au anulat plățile de 600 de lei pe care le-am oferit pensionarilor cu venituri mai mici de 2000 lei, pdm plahotniuc, ajutor social moldova, pensia moldovenilor, maia sandu dodon, 

Fostul prim-ministru, deputatul din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a venit astăzi cu un mesaj critic la adresa alianței de guvernământ. Criticile au venit în urma deciziei de astăzi de a înainta la funcțiile de judecător la Curtea Constituțională, persoane care în mod normal nu ar fi ajuns în aceste funcții.

Pavel Filip spune că reieșind din ultimele evenimente, Andrei Năstase e mai compatibil cu Igor Dodon decât cu Maia Sandu. Acesta a oferit exemplul de azi, când Parlamentul a înaintat la funcția de judecător la Curtea Constituțională pe Dumitru Pulbere și Domnica Manole. Filip a amintit că Pulbere nici măcar nu a fost înscris în concurs, totodată amintind și despre judecătorul desemnat de Guvern, Nicolae Roșca, care a fost candidat al blocului ACUM la parlamentare.

“Parlamentul a organizat concurs, dar pentru că “nu le-a plăcut ce a ieșit” și … nici n-a ieșit cine trebuie… au decis să se înțeleagă. Subordonarea justiției până la capăt.” scrie Pavel Filip pe Facebook.

Fostul premier, constată însă că e bine că a existat un concurs și a fost posibil să vedem cine sunt cei mai buni candidați. Filip spune că acesta a și fost și un concurs pentru alianța de guvernare, un test pe care l-au picat și prin care au arătat adevărata față.

“Cuvintele “transparență”, “corectitudine”, “meritocrație”, “depolitizare” sunt pentru conferințe de presă și activitatea de opoziție. Ajunși la guvernare, le-au uitat. Înțelegeri pe sub masă, partajări, monopolizarea puterii: acesta e programul lor de guvernare.” scrie fostul premier.

Amintim că astăzi, au fost desemnați 4 judecători noi la Curtea Constituțională. Doi din partea guvernului (Liuba Șova și Nicolae Roșca) și doi din partea Parlamentului, Dumitru Pulbere și Domnica Manole.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share