DOC // PLDM cere Maiei Sandu să nu promulge o lege dubioasă votată de PAS, care ar putea afecta securitatea și bugetul țării

Maia Sandu, PLDM

Astăzi, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a emis o scrisoare deschisă adresată Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, avertizând asupra unui proiect de lege adoptat în Parlament, care poate avea consecințe grave asupra securității și bugetului țării.

Legea cu numărul 221, adoptată în Parlament, prevede trecerea competențelor de gestionare a frecvențelor radio de la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării la Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI). PLDM a avertizat anterior public asupra posibilelor efecte nocive ale acestei legi.

PLDM susține că acest transfer de competențe poate afecta grav securitatea statului, luând în considerare contextul războiului din țara vecină și riscurile de securitate legate de diferendul transnistrean. De asemenea, proiectul de lege prevede modificarea termenului licențelor pentru utilizarea spectrului de frecvențe radio, ceea ce ar putea duce la un monopol pe piață și la fraudarea bugetului de stat.

Partidul cere excluderea proiectului de pe agenda Parlamentului și organizarea de ample consultări publice înainte de reluarea discuțiilor în Parlament. De asemenea, PLDM solicită ca Serviciul de Informații și Securitate, Centrul Național Anticorupție, Consiliul Concurenței și Ministerul Finanțelor să emită rapoarte detaliate cu privire la riscurile, componenta de coruptibilitate și impactul asupra bugetului de stat a acestui proiect de lege.

Deși avizele emise ulterior de Serviciul Informații și Securitate, Consiliul Concurenței și Centrul Național Anticorupție au fost negative, Parlamentul a adoptat legea în ciuda avertismentelor și îngrijorărilor exprimate de PLDM.

Partidul Liberal Democrat din Moldova îi solicită Președintelui Maia Sandu să nu promulge această lege dubioasă și să o trimită înapoi în Parlament pentru examinare suplimentară, efectuând în paralel o amplă verificare a acestui document pentru a proteja securitatea națională și bugetul de stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share