DOC // Printre altele, Guvernul PAS al Maiei Sandu va achita și cotizația de 4,2 mln. de lei față de CSI

Sub pretextul îndeplinirii angajamentelor financiare față de organizațiile internaționale şi regionale la care Republica Moldova este parte, Guvernul PAS al Maiei Sandu va achita și cotizația în mărime de 4,22 milioane de lei față de CSI, iar alte 58 de milioane de lei vor fi cheltuite pentru participarea în cadrul altor structuri internaționale, informează Telegraph.md cu referire la proiectul de hotărâre de Guvern, care va fi examinat și supus aprobării la ședința din 12 ianuarie curent.

În 2018, în plină campanie pentru alegerile parlamentare din 2019, Maia Sandu, în prezent președinte al Republicii Moldova, susținerea că țara noastră trebuie să părăsească Comunitatea Statelor Independente, la lucrările căreia refuză să participe și în virtutea funcției pe care o deține acum.

Astfel, Maia Sandu era de părerea că Republica Moldova nu va pierde foarte mult din punct de vedere al comerțului, dacă va ieși din CSI. Asta pentru că Moldova și-a orientat piața spre Uniunea Europeană. Declarații în acest sens au fost făcute într-un interviu pentru Europa Libera, scrie Deschide.md

”În general se poate face un calcul elementar pe dimensiunea comerțului, ce ar putea să piardă Republica Moldova și nu cred că pierderile sunt foarte mari, dar în general este foarte clar că noi mergem înspre Uniunea Europeană și acolo trebuie să ne ancorăm, inclusiv în ceea ce ține de acordurile economice și mă bucură faptul că crește comerțul cu țările Uniunii Europene, asta înseamnă că avem produse mai competitive, dacă sunt capabile întreprinderile noastre să exporte acolo și asta înseamnă că putem să contăm pe o piață mai stabilă. Nu înseamnă însă că trebuie să renunțăm la piața rusă în condițiile în care se respectă niște reguli elementare și nu se iau decizii politice atunci când se impun anumite restricții”, declara Maia Sandu înainte de parlamentarele din 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share