DOC // PRO Moldova contestă denumirea grupului parlamentar Pentru Moldova

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA atenționează asupra faptului că este ilegală înregistrarea în Parlament a vreunei fracțiuni, grup parlamentar, platformă politică, structură sau orice altă formă de asociere a deputaților și/sau partidelor politice, care să conțină denumirea ”PENTRU MOLDOVA” sau alte formule sinonime cu denumirea înregistrată oficial a Partidului PRO MOLDOVA.

Potrivit formațiunii, sintagma „Pentru Moldova”, utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului PRO MOLDOVA, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

”Fiecare partid are denumire integrală, denumire prescurtată şi simboluri proprii, iar utilizarea acestora de către alții încalcă legea. Astfel, solicităm celor care folosesc, intenționat sau nu, denumirea și sintagma „Pentru Moldova” să înceteze utilizarea acesteia, atât pe platformă parlamentară, cât și în spațiul public. Demersuri în acest sens au fost transmise atât conducerii Parlamentului, cât și deputaților.

Facem apel către reprezentanții mass-media să evite sintagma „Pentru Moldova” în comunicarea despre activitatea altor entități, persoane sau formațiuni, decât în cazul activității și a membrilor PRO MOLDOVA”, protestează formațiunea.

Total
0
Shares
Total
0
Share