(doc) Procuratura a publicat un rezumat al investigațiilor privind furtul miliardului! Despre ce sumă este vorba în realitate?

furtul miliardului, miliardomat, veaceslav platon, cine a furat miliardul, ilan shor miliard, gacichevici miliard, filat miliard, banci furate, laundromat
 

Procuratura Anticorupție (PA) a publicat un rezumat al investigațiilor care s-au făcut pe marginea fraudei bancare. Potrivit reprezentanților PA, un asemenea rezumat a fost expediat anterior conducerii ţării şi ambasadelor acreditate în Republica Moldova.

În același timp, reprezentanții PA vin și cu precizări cu privire la suma de 2,9 miliarde de dolari, care figurează în raportul Kroll 2 ca fiind sustrasă din cele trei bănci, sumă despre care procurorii spun că a fost interpretată eronat, transmite TV8.md

„În urma acţiunilor de urmărire penală, efectuate în cauzele ce vizează frauda bancară, inclusiv în temeiul constatărilor companiei KROL, suma banilor sustraşi din cele 3 bănci comerciale este de aproximativ 600 de milioane de dolari. Cifra de 2,9 miliarde de dolari, menţionată în acelaşi raport, constituie suma fondurilor de împrumut, acordat de cele 3 bănci societăţilor din grupul Şor. Din această sumă, 600 de milioane de dolari sunt banii sustraşi, iar suma restantă din cele 2,9 miliarde a fost rambursată băncilor pentru stingerea împrumuturilor. Modul în care au fost rambursate aceste mijloace este investigat de procurori sub aspectul spălării de bani şi nu prin prisma sustragerii. Respectiv, afirmaţia precum că din sistemul bancar au fost sustrase 3 miliarde de dolari nu este corectă”, menționează reprezentanții PA.

Total
0
Shares
Total
0
Share