(doc) Procurorii din țară au trimis o Declarație instituțiilor internaționale în care condamnă votarea pe ascuns a legii Procuraturii

procuratura moldovei, procuratura generala, legea procuraturii, adoptarea legilor fara discutii, incalcarea prlament
 

Procurorii din toată ţara au semnat o Declaraţie adresată organismelor internaţionale cu privire la tentativele de retrogradare a independenței Procuraturii Republicii Moldova și subordonare a acesteia politicului.

Apelul vine cu ocazia încercărilor insistente din partea unor politicieni de a modifica în regim alert legislația cu privire la procuratură, astfel încât instituția noastră să fie controlată politic.

Este alarmant faptul că aceste inițiative sunt promovate într-o situație de profundă criză politică, când deciziile se adoptă pripit, fără discuții publice, fără o expertiză obiectivă și fără analiza impactului acestor inițiative asupra principiilor fundamentale care guvernează activitatea Procuraturii.

Mai mult ca atât, este îngrijorător și faptul că aceste inițiative creează un precedent extrem de periculos, prin care orice formațiune politică, care preia puterea poate schimba conducerea Procuraturii și legile de funcționare a acesteia după bunul său plac.

Mai jos vă prezentăm documentul semnat de Procurorii din Republica Moldova:

Total
0
Shares
Total
0
Share