Economie

DOC // Producătorii de carne de porc din Moldova condamnă știrile false despre majorarea prețurilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Asociației Producătorilor de Carne de Porc din Moldova condamnă știrile false despre majorarea prețurilor. Totodată, ei solicită sancționarea persoanelor care scriu și promovează astfel de știri, transmite Telegraph.md

Astfel, în legătură cu apariția informației false promovate de către o companie de la noi, precum că prețurile pentru carnea de porc vor fi majorate cu 30% de către producătorii autohtoni, aceștia s-au văzut nevoiți să trimită o scrisoare în adresa premierului Ion Chicu și a ministrului Agriculturii.

Potrivit scrisorii, producătorii de carne anunță că nu intenționează să mărească prețurile pentru carne. Mai mult, afirmă aceștia, prețurile pentru carnea de porc în țara noastră sunt cu 25-30% mai mici decât prețul cărnii în Uniunea Europeană.

Prin aceeași scrisoare, producătorii consideră că o astfel de manipulare a opiniei publice poate aduce la destabilizarea pieței de carne din Republica Moldova și consideră necesară tragerea la răspundere conform legislației în vigoare a celor care o promovează.

loading...

Comments are closed.