DOC // Protestul anunțat de către Partidul ”Renaștere” s-a încheiat cu o rezoluție ”Împotriva PAS!”

După protestul care a avut loc în fața Parlamentului în data de 1 februarie, participanții au votat unanim o rezoluție, scrie sinteza.org

„Noi, participanții la mitingul desfășurat la Chișinău la 1 februarie 2024, suntem surprinși de nelegiuirea care domnește de trei ani în administrația publică a Republicii Moldova. Cauza acestui haos este activitatea neprofesionistă a „echipei” a președintelui Sandu și a partidului de guvernământ PAS,

Puterea nu își îndeplinește obligațiile. Creșterea prețurilor la gaze de 4 ori, creșterea șomajului de 3 ori, creșterea migrației de 2 ori – iată care rezultatul muncii ei. Peste 80% dintre cetățenii care părăsesc țara sunt tineri care nu văd perspective pentru a rămâne.

Tarifele pentru serviciile comunale continuă să crească, devenind o povară insuportabilă pentru oameni.

Cetățenii noștri trebuie să fie liberi, să vorbească orice limbă şi să aibă acces la informație.

Sandu și PAS duc o politică de genocid al poporului, transformând țara într-o bază militară NATO, transferând conducerea Moldovei sub control extern. PAS este un partid de război care vrea să aducă moartea pe pământul nostru. Nu avem nevoie de calea UE – avem propria noastră cale – fără conflicte și ostilități străine.

Ne adresăm către toți cetățenii preocupați, forțele publice, politice și apolitice ale Republicii Moldova să se unească și facem apel:

  • Neadmiterea genocidului poporului Moldovei;
  • Neadmiterea implicării Moldovei în conflicte militare;
  • Un ferm „NU PAS” – ”nu” partidului de război;
  • Un ferm ”NU NATO”.

Încurajăm susținerea:

  • Cursului spre neutralitatea și independența Moldovei.
  • Cursului spre revigorarea suveranității Moldovei în fața amenințării catastrofei economice și politice și a dictaturii țărilor NATO.
  • Luptei împotriva politicilor anti-populare ale actualului președinte Sandu.
  • Colectarea de semnături pentru demisia anticipată a lui Sandu și organizarea de noi alegeri corecte.

În baza Constituției Republicii Moldova, CEREM:

  • Demisionarea Președintelui Republicii Moldova Sandu și a Guvernului Republicii Moldova condus de premierul Dorin Recean”, scrie în declarație.

Protestul anunțat de către Partidul ”Renaștere” s-a încheiat cu o rezoluție ”Împotriva PAS!” by Agenția de Presă TELEGRAPH.MD on Scribd

Total
0
Shares
 
Total
0
Share